Novice

Nazaj

(: )

Smeh kot zdravilo

Ste se danes že kaj nasmejali? Mi smo se. Za obilico smeha je poskrbela predavateljica gospa Vasiljka Kokalj, diplomirana medicinska sestra. V trenutku  nas je prevzela s svojim pozitivno usmerjenim predavanjem o smehu, ki deluje kot zdravilo. V manj kot eni uri predavanja je poskrbela, da se je po našem Domu razlegal smeh. V nekem trenutku je bil dovolj  le bežni pogled soseda in spet smo začeli z verižnim smejanjem. Dokazali smo, da je smeh res nalezljiv in univerzalen jezik, ki ne pozna meja.

Tombola

Za nami je prvi večer nostalgije. Igrali smo priljubljeno družabno igro tombola, ki je idealna igra za popestritev dolgih jesenskih in zimskih večerov. Toda ne samo jeseni in pozimi, pač pa skozi vse leto, običajno enkrat mesečno, se bomo v Domu družili in zabavali ob žrebanju številk.

Nekaj je v zraku...

Nekaj je v zraku. Lepega. Nežnega. Mimobežnega.

Nekaj je v zraku. Čuti se. Sluti.

Kot dih in drget. Kot šum in šepet v slednji minuti.

 

Nekaj je v zraku, kar odseva v očeh, kar odmeva v ljudeh

na vsakem koraku.

Je to za pesem, skrivnostni navdih?

Ali ljubezen? Njen dih in vzdih?

 (T. Pavček)

Sreda kar tako...

Bila je sreda in v našem domu je bilo pestro…

Novo poimenovanje gospodinjskih skupnosti

Vse, kar nas obdaja, nosi svoje ime. Pa naj bo to poimenovanje  predmeta, kraja, mesta, reke ali naše lastno ime. Ker naši stanovalci naš Dom doživljajo kot svoj dom in ker je dom tam, kjer bivaš in se dobro počutiš, smo se odločili za poimenovanje naših sedmih gospodinjskih skupnosti.

Kuhali smo krape

Včeraj je v Domu zelo dišalo. Neutrudna Darinka Tarman je našim stanovalcem demonstrirala,  kako se pripravijo slastni domači krapi

Začinjena sobotna večerja

Čeprav so se zunanje temperature spustile in kažejo na to, da bo v Kranjsko Goro kmalu prišla jesen, je bilo v naši avli prijetno toplo... 

Sejem treh dežel

Po uspešno izpeljanem dogodku smo svoje misli in čustva strnili v članku, ki ga prebirate...

Stran 74 od 78 (Vseh vnosov: 776)

Dogodki

Uradni podatki