Novice

Nazaj

Gostili smo gospoda Lavrinca

Gostili smo gospoda Jožeta Lavrinca, dietetika, ki bolnikom svetuje, kakšna hrana je za njih najprimernejša in jih uči, kako zdravo živeti.

Zaključek festivala za tretje življenjsko obdobje

V četrtek, 3. oktobra, se je končal 13. Festival za tretje življenjsko obdobje. V treh dneh so organizatorji našteli več kot 15.000 obiskovalcev, ki jih je pričakal bogat in vsebinsko pester strokovni, izobraževalni in kulturni program. Na snidenje prihodnje leto pa je zaklical igralec Janez Hočevar Rifle, ki je z odlomki iz predstave Star fotr uradno zaključil tridnevni dogodek. 

Gledališka igra

Prebudili smo se v oblačno nedeljsko jutro. Kaj kmalu pa je po domu završalo, otroško hihitanje in čebljanje sta naznanila, da bo, vremenu navkljub, pestro…

Mednarodni dan starejših

Mednarodni dan starejših se po svetu obeležuje že od leta 1990.  Generalna skupščina Združenih narodov je razglasila 1.oktober za Mednarodni dan starejših z namenom opozoriti na odnos do starejših in na njihov položaj v družbi. Ta dan je priložnost, da se za trenutek ustavimo in razmislimo o starejšem prebivalstvu. 

Smeh kot zdravilo

Ste se danes že kaj nasmejali? Mi smo se. Za obilico smeha je poskrbela predavateljica gospa Vasiljka Kokalj, diplomirana medicinska sestra. V trenutku  nas je prevzela s svojim pozitivno usmerjenim predavanjem o smehu, ki deluje kot zdravilo. V manj kot eni uri predavanja je poskrbela, da se je po našem Domu razlegal smeh. V nekem trenutku je bil dovolj  le bežni pogled soseda in spet smo začeli z verižnim smejanjem. Dokazali smo, da je smeh res nalezljiv in univerzalen jezik, ki ne pozna meja.

Tombola

Za nami je prvi večer nostalgije. Igrali smo priljubljeno družabno igro tombola, ki je idealna igra za popestritev dolgih jesenskih in zimskih večerov. Toda ne samo jeseni in pozimi, pač pa skozi vse leto, običajno enkrat mesečno, se bomo v Domu družili in zabavali ob žrebanju številk.

Nekaj je v zraku...

Nekaj je v zraku. Lepega. Nežnega. Mimobežnega.

Nekaj je v zraku. Čuti se. Sluti.

Kot dih in drget. Kot šum in šepet v slednji minuti.

 

Nekaj je v zraku, kar odseva v očeh, kar odmeva v ljudeh

na vsakem koraku.

Je to za pesem, skrivnostni navdih?

Ali ljubezen? Njen dih in vzdih?

 (T. Pavček)

Sreda kar tako...

Bila je sreda in v našem domu je bilo pestro…

Novo poimenovanje gospodinjskih skupnosti

Vse, kar nas obdaja, nosi svoje ime. Pa naj bo to poimenovanje  predmeta, kraja, mesta, reke ali naše lastno ime. Ker naši stanovalci naš Dom doživljajo kot svoj dom in ker je dom tam, kjer bivaš in se dobro počutiš, smo se odločili za poimenovanje naših sedmih gospodinjskih skupnosti.

Stran 74 od 78 (Vseh vnosov: 780)

Dogodki

Uradni podatki