Dogodki

Otvoritev Božičnega bazarja

13. december 2018

Na tradicionalnem Božičnem bazarju smo postavili na ogled naše viharniške izdelke, za katere lahko zatrdimo, da so prave male umetnine.

V pričakovanju sv. Miklavža

6. december 2018

Naš stanovalec se spominja: »Na predvečer godu sv. Miklavža, preden smo se otroci odpravili spat, smo po običaju postavili peharje na okensko polico ...«. 

Adventni čas

1. december 2018

Adventni čas je za kristjane poseben čas in ima poseben namen. Vabi, da se spomnimo na preteklost, nas spodbuja, da živimo v sedanjosti in da se pripravimo na prihodnost.

Mešani pevski zbor Slavček

27. november 2018

Pevci Mešanega pevskega zbora Slavček iz Lesc so nam s pesmijo pričarali pravo praznično vzdušje.

Slovenski teden v Viharniku

30. oktober 2018

 »Jaz pa pojdem na Gorenjsko«.

»Pojdem na Štajersko«.

»Po Koroškem po Kranjskem že ajda zori«.

Gospodinjska aktivnost: peka peciva

5. oktober 2018

Ponovno smo preizkušali naše kuharske sposobnosti. Tokrat smo imeli nalogo pripraviti pecivo za naš naslednji dogodek -Ta veseli petek. Nastala je okusna in lepa jabolčna pita.

Tekom petkovega dopoldanskega druženja je pošla tako hitro, da smo jo komaj sproti rezali. Poleg smo postregli kavo in tako je dopoldan ob klepetu še prehitro minil...

Druženje gorenjskih delovnih terapevtov in stanovalcev

2. oktober 2018

Tokrat smo se odzvali povabilu delovne terapevtke Ksenije iz Doma Janka Benedika iz Radovljice. Po toplem sprejemu smo se skupaj odpravili do čebelarskega centra v Radovljici. Dopoldne je bilo zelo pestro. Svet čebel je res pester in zanimiv. Da smo si potešili sladko lakoto, so za nas pripravili degustacijo različnih medenih izdelkov.

Domov smo se vrnili polni vtisov, lepe izkušnje in predvsem polni znanja o čebelicah.

Tombola v septembru

24. september 2018

Stanovalci doma Viharnik so se ponovno zbrali in preizkusili svojo srečo na žrebanju številk za tombolo. Sreča se je nasmehnila tokrat kar trem stanovalcem. Nagrado so prejeli g. Zdravko, ga. Ana in ga. Frančiška.

Kavica malo drugače

13. september 2018

Danes smo si jo pa zaslužili! In sladoled tudi! Sprehod do centra med tem, ko nas je grelo prijetno sonce, je bil sicer za vso "motorizacijo" mala malica. A kljub temu je bil počitek v senci, ob kavici in sladoledu več kot dobrodošel. Ko so se nam povrnile moči, smo odrinili nazaj, proti domu. Z brega je šlo nekoliko lažje in ravno prav hitro, da smo ujeli slastno kosilo. 

Naslednjič se nam lahko pridružite tudi vi!

Sejem treh dežel 2018

12. september 2018

..." V 19. stoletju so izdelali prvo kolo, ki je bilo samostojno prevozno sredstvo, imenovano dvokolesnik. Na začetku ni imelo ne pedal ne balance,  poganjali pa so ga z odrivom noge. Od lesenega dvokolesnika se je s časoma presedlalo na kolo s kovinskim ogrodjem. Kolesa pa danes še zdaleč niso več takšna, kakršne si jih spominjam jaz"…

Slovo od poletja

31. avgust 2018

Na čisto poseben način smo zaključili sezono pomlad - poletje 2018...

Popotovanje po Srbiji

16. avgust 2018

Tokrat nas je gospa Vida Marolt popeljala v balkansko državo, ki ima najbolj veličastno zgodovino – v Srbijo.

Srečne številke meseca julija

2. avgust 2018

Po sončnem dopoldnevu so se na nebu začeli kopičiti oblaki in vse je kazalo, da nas čaka poletna nevihta. Dež v popoldanskih urah nam je prinesel še nekaj več obiskovalcev naše tombole. Tokrat sta največ sreče imeli gospa Ivana in gospa Metka. Ostali bomo srečo iskali v mesecu avgustu.

Pripravljali smo skutino pecivo

2. avgust 2018

Teden smo pričeli  z gospodinjsko aktivnostjo na skupini Samorastniki. Odločili smo se, da tokrat pripravimo sladko popoldansko malico in sicer skutino pecivo. Pridno smo zavihali rokave in vonj po domačem pecivu je že prevzel celotno skupino.