Alzheimer Cafe

Ob skrbi za osebo z demenco so svojci izpostavljeni hudim težavam tako fizičnim, čustvenim, finančnim obremenitvam in tako pogosto izgorevajo ob skrbi za osebo za demenco

"Ob skrbi za osebo z demenco so svojci izpostavljeni hudim težavam tako fizičnim, čustvenim, finančnim obremenitvam in tako pogosto izgorevajo ob skrbi za osebo za demenco. Več informacij in priporočil kako se spopasti z boleznijo svojci imajo, bolje lahko poskrbijo za osebo z demenco in obenem zase. Samo dobro pripravljeni svojci, lahko zdržijo bremena in težave, ki jih spremljajo skozi dolga leta življenja ob osebi z demenco."

V domu Viharnik pripravljamo srečanja pod okriljem Slovenskega združenja za pomoč pri demenci Spominčica.

Na tokratnem, že tretjem srečanju Alzheimer cafe, smo gostili socialno delavko iz Psihiatrične bolnišnice Polje, gospo Jano Dragar, ki je delček svojih bogatih izkušenj s področja demence zajela v enourno predavanje. Tema tokratnega predavanja je bila Odnosi svojcev in zaposlenih do obolelih z demenco. Govorili smo tudi o tem, kako je življenje z demenco težka preizkušnja za vse - za tistega, ki zboli in za tiste, ki so v stiku z njim: za svojce, prijatelje, znance in strokovnjake. Po koncu predavanja so svojci imeli kar nekaj vprašanj, zato se je razvil prijeten klepet med predavateljico, zaposlenimi in svojci. Ugotovili smo, da vsak človek potrebuje nekoga, ki mu lahko zaupa svojo stisko in svoje strahove. In najbolj nas razumejo tisti, ki hodijo po podobni poti.

Srečanja Alzheimer cafe, pod okriljem  združenja Spominčica, bodo v našem domu potekala tudi v prihodnje. Več podrobnosti o združenju najdete tudi na spodnji povezavi:

http://www.spomincica.si/?page_id=193

Kaj o druženju s strokovnjaki in zaposlenimi menijo svojci, pa si lahko s klikom na našo stran preberete v besedilu gospe Brede Cuznar, ki je po predavanju takole strnila svoje misli:

http://www.dom-viharnik.si/aktualno/utrinki-tretjega-srecanja-alzheimer-cafe

Vsi, ki vas področje zanima, pa lahko preberete tudi članka o našem prvem in drugem srečanju:

http://www.dom-viharnik.si/dogodki/prvi-alzheimer-cafe

http://www.dom-viharnik.si/aktualno/2-alzheimer-cafe

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

logo_PlatinumAAA_sl-SI.png
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2