Predstavitev

Dom Viharnik stoji v prijetnem alpskem okolju ob turističnem središču Kranjska Gora. Okolica doma je skrbno načrtovana tako, da omogoča vsakodnevne, varne sprehode stanovalcev. Dom nadaljuje arhitekturno in vsebinsko zasnovo gospodinjskih skupnosti Pegazovega doma v Rogaški Slatini. Tako sta dve skupini namenjeni stanovalcem z demenco, tri skupine vitalnim, dve skupini pa sta negovalni. Stanovalci si lahko svoje sobe uredijo po svoji želji, delno tudi s svojo opremo.

Za aktivno in pestro preživljanje dni so organizirane številne aktivnosti in dejavnosti pod vodstvom fizioterapevtke in delovne terapevtke. V domu je vsak delovni dan prisotna zdravnica, redno pa tudi psihiatrinja. Dobro je poskrbljeno tudi za kulturno življenje stanovalcev.

Ker so skupine majhne, se lahko v veliki meri upoštevajo njihove  navade in potrebe, posebna pozornost pa je namenjena medsebojnemu spoštovanju, prijaznosti in prijetnemu vzdušju.

Dom Viharnik daje velik poudarek področjema nege oseb z demenco in paliativne nege. V skupinah za osebe z demenco imajo vse sobe tudi izhod na varovane zunanje površine.

V domu so na voljo tudi enoposteljni in dvoposteljni apartmaji.

Več o Kranjski Gori, prireditvah, aktivnostih in znamenitostih si lahko preberete na     

http://www.kranjska-gora.si/.

Uradni podatki