• Aktualno
 • Projekti
 • Publikacije
 • Predstavitev

  Dom Viharnik stoji v prijetnem alpskem okolju ob turističnem središču Kranjska Gora. Okolica doma je skrbno načrtovana tako, da omogoča vsakodnevne, varne sprehode stanovalcev. Dom nadaljuje arhitekturno in vsebinsko zasnovo gospodinjskih skupnosti Pegazovega doma v Rogaški Slatini. Tako sta dve skupini namenjeni stanovalcem z demenco, tri skupine vitalnim, dve skupini pa sta negovalni. Stanovalci si lahko svoje sobe uredijo po svoji želji, delno tudi s svojo opremo.

  Za aktivno in pestro preživljanje dni so organizirane številne aktivnosti in dejavnosti pod vodstvom fizioterapevtke in delovne terapevtke. V domu je vsak delovni dan prisotna zdravnica, redno pa tudi psihiatrinja. Dobro je poskrbljeno tudi za kulturno življenje stanovalcev.

  Ker so skupine majhne, se lahko v veliki meri upoštevajo njihove  navade in potrebe, posebna pozornost pa je namenjena medsebojnemu spoštovanju, prijaznosti in prijetnemu vzdušju.

  Dom Viharnik daje velik poudarek področjema nege oseb z demenco in paliativne nege. V skupinah za osebe z demenco imajo vse sobe tudi izhod na varovane zunanje površine.

  V domu so na voljo tudi enoposteljni in dvoposteljni apartmaji.

  Več o Kranjski Gori, prireditvah, aktivnostih in znamenitostih si lahko preberete na     

  http://www.kranjska-gora.si/.