Novice

Nazaj

(: )

Miklavževanje

Miklavževanje

Slišati jih je bilo. Bili so glasni in strah zbujajoči. Še dobro, da sta pred njima hodila angelčka s prelepima obrazoma. Ja, bili so oni. Parklji, ki so pravo utelešenje zla, grozljivega videza in v otrocih vzbujajo strah. No, saj prav to je tudi njihova naloga, prestrašiti in kaznovati poredne otroke, je rekel eden izmed naših stanovalcev. Tisi, ki je hodil prvi v vrsti, pa je bil dobri mož, ki ga povezujemo z majhno skledo suhega sadja, Sveti Miklavž.

Voščilnice

Voščilnice

Decembrski čas. Toliko lepih želja, novih ciljev in voščil. 

Skok v december

Skok v december

Mnogi pravijo, da je mesec december najlepši mesec v letu. Je čas, ko se obrne zadnji list v knjigi tekočega leta hkrati pa se odpre nova, z novimi izzivi. 

Prižig lučk

Prižig lučk

Za vstop v čarobni december smo se zbrali v avli našega doma. Stanovalci so bili že dopoldan v pričakovanju popoldanskega dogodka. Že ob šestnajsti uri so se pričeli zbirati in skupaj z zaposlenimi zasedati pripravljena mesta v avli.

Kostanjev piknik

Kostanjev piknik

Letos smo prehiteli sv. Martina in nazdravili z moštom že malo prej. Naš kuhar Edi je poskrbel, da smo na mize dobili pečen kostanj. Vodja pralnice, gospa Anica, pa je spekla zelo okusno kostanjevo potico.

Pospravljanje pridelkov

Pospravljanje pridelkov

Tudi vreme je že pokazalo, da je v naše kraje prišla jesen. To je letni čas mnogih barv in čas, ko je potrebno z vrtov in polj pobrati pridelke.

Dan odprtih vrat sadovnjaka Resje

Dan odprtih vrat sadovnjaka Resje

Povabili so nas na Dan odprtih vrat sadovnjaka Resje, ki ga je priredila Kmetijsko gozdarska zadruga Sava z. o. o. Lesce. Povabilu smo se odzvali z dvema predstavnikoma stanovalcev, vodjo kuhinje in fizioterapevtko. 

Na Golico

Na Golico

Zvok harmonike, plesni koraki in prepevanje zimzelenih melodij so dvignili Viharnik na noge. Veselo je bilo na vseh skupinah, saj je harmonikar Jaka obiskal vse stanovalce. 

Stran 40 od 78 (Vseh vnosov: 776)

Dogodki

Uradni podatki