Novice

Nazaj

(: )

DSCN0711

Izdelava adventnih venčkov

Za večino kristjanov se je včeraj, s prvo adventno nedeljo, začel adventni čas, ki se bo zaključil na Sveti večer, dan pred Božičem. 

Zbiranje starega papirja

To zgodbo si želimo delati z vami.

Približuje se nam čarobni mesec. Mesec, ko se lahko skrijemo v naše varno zavetje doma. Temperature nam ne pridejo do živega. Naš dom postane naše toplo zavetišče.

Velik cmok pa se nam naredi v grlu, ko pomislimo na vse tiste uboge živali, ki so zunaj na mrazu. Njim ta čarobni mesec pomeni manj hrane, nižjo odpornost, več bolezni ter posledično več trpljenja in smrti.

Terapevtski kužek Louis

V prihajajočih mesecih nas bosta pogosto obiskovala prostovoljka Špela Kerštajn in njen kosmatinec Louis. Louis je dve leti star labradorec, ki se je izšolal za terapevtskega psa.

Tombola - čas za dobro voljo

Prišel je zopet tisti petek v mesecu, ki je namenjen skupnemu druženju, smehu in predvsem v ugibanju, kdo bo odnesel glavno nagrado. Ja, v mislih imamo igro TOMBOLA. 

Kulturna mavrica

V napovedniku smo napisali: » Hiša bo polna glasbe, plesa, vrveža in dobre volje.«  Nismo se ušteli, saj je bil večer popoln.

Peka piškotov

Počasi, a strumnim korakom, se nam približuje najbolj veseli mesec -  VESELI DECEMBER. Takrat bo tudi naš dom zasijal v tisočerih lučkah. Vendar moramo do takrat še malo počakati.

Martinovo

Martinovo, praznik še iz poganskih časov, v smislu zahvale za dobro letino. Med pokristjanjevanjem praznika niso odpravili, ampak so ga posvetili čaščenju sv. Martina, škofa z ozemlja današnje Madžarske.

Gostili smo Gerontološko društvo Slovenije

V okviru programa »Skrb za zdravo in uravnoteženo prehrano – pogoj za zdravo starost«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, je Gerontološko društvo Slovenije pri nas, v domu, organiziralo učno delavnico o zdravi prehrani in gibanju v starosti.

Joga smeha

Le kdo bi se upiral smehu, ki je tako zelo  zdrav in nalezljiv. Radost skozi smeh je ena najhitrejših poti k pozitivni naravnanosti uma. Kako zelo je nalezljiv smo imeli priložnost občutiti tudi mi. Obiskala nas je  svetovalka in voditeljica Joge smeha gospa Sonja Lukšič.

Zdravilna moč zelišč

»Za vsako bolezen raste rož ' ca na svet«. Tako je trdil že Kekčev Kosobrin pa naše babice in njihove prababice. Le kdo ne pozna tete Pehte, ki je s svojim psom Volkcem in nepogrešljivim košem v gorah iskala zdravilne rože za vse bolezni? Nas seveda ni obiskala teta Pehta ampak gospa Olga Blažič, ki je ljubiteljska zeliščarica

Stran 72 od 78 (Vseh vnosov: 772)

Dogodki

Uradni podatki