Viharniška vas

16. 2. 2021

Le kdo ne pozna malih ljubkih smrkcev, ki živijo v Smrčji vasi in bežijo pred zlobnim Gargamelom?

V Viharniški vasi je bilo tudi tokrat zelo veselo. Na eni strani zlobni Gargamel, skupaj z mačkom Azraelom in na drugi strani mali modri smrkci na čelu z Ata Smrkom. Gargamelu se je zahotela smrčja juha, ki je žal brez modre barve ni mogel pripraviti. Ker je v Viharniški vasi obilo soban, se je tudi Ata Smrk izgubil. Na vprašanje smrkcev, če je še daleč, je bilo odgovor vedno isti: »Še malo, pa bomo tam«. K sreči so ostali prebivalci Viharniške vasi poznali pot in so smrkcem priskočili na pomoč.

Našo modro družino je sestavljalo dvanajst članov. Grebač je pripravil smrkastično sladico, Puhlica se je šopiril s svojo lepoto, Zviti je pomeril vse kote v hiši, Kmetič je preoral vso zemljo, Glavca je pametoval o situaciji v svetu, Vicko je tekal naokrog z bombastičnim paketom, Zmrda se zmrdoval nad pustom, Ata Smrk je z zemljevidom iskal pot, Lenko je iskal kotičke za spanje in ljubki Princ se je trudil pritegniti Smrketino pozornost. Na koncu se je znašel v dilemi, ker sta se naenkrat pojavili pred njim dve Smrketi. Žal moramo napisati, da je smrkec Princ ostal sam, ker sta Smrketi svoje srce dali stanovalcem.

Nihče v Viharniški vasi ni ostal brez naklonjenosti. Potrkali smo prav na vsa vrata. Jedli smo super smrkastično sladico, ki so jo pripravili v kuhinji. Na glavi smo imeli krasne kape, ki so delo naše stanovalke Štefke in da smo lahko veselo migali z repki, so poskrbele delovne roke naših stanovalcev z demence. 

Tudi stanovalci nas znajo presenetiti. Naša gospodinja Karin v vlogi nune, se je potrudila z izdelavo unikatnih obročev, ki so krasili stanovalce na skupini Severni sij. Srečali smo tudi dva škrata, kavboje, ciganko, mično gospodično in čarovnico. Najbolj izvirna maska je bil seveda Škot, ki je pokazal, da viharniški Škot ni spodaj brez. 

Mi smo se zelo zabavali. Kako pa se je zaključila zgodba, si oglejte v naših ujetih trenutkih. Če podamo samo namig … SE NADALJUJE.

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

Družini prijazno podjetje - polni certifikat
AAA Boniteta odličnosti 2018
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2