Viharnik - Demenci prijazna točka

25. 4. 2019

Dom Viharnik je postal demenci prijazna točka. Pridružili smo se več kot devetdesetim prejemnikom potrdila, katerih vhodna vrata krasi nalepka s prepoznavno spominčico.

»Demenci prijazna točka je namenjena osebam z demenco, zlasti tistim v zgodnji fazi bolezni, ki so še samostojni in aktivni, njihovim svojcem, kot tudi drugim.

Demenci prijazni točki lahko osebe z demenco dobijo pomoč in informacije, saj se pogosto izgubijo, ne najdejo poti domov ali ne prepoznajo okolice, v kateri se znajdejo. Prav tako je namenjena zaposlenim v trgovinah, bankah, lekarnah, knjižnicah, na pošti, policistom, gasilcem itd. Ti se pri svojem delu pogosto srečujejo z osebami z demenco, zato je prav, da vedo, kam poklicati za nasvete in informacije.« je povedal generalni sekretar Spominčice, gospod David Krivec.  

Odprtja se je udeležil tudi podžupan Občine Kranjska Gora, gospod Bogdan Janša, ki je pozdravil našo odločitev in si želi, da bi občani Kranjske Gore poiskali pomoč, v kolikor bi jo potrebovali.  

Slavnostno so nalepko nalepili direktorica doma Karmen Romih, podžupan Bogdan Janša in generalni sekretar Spominčice, gospod David Krivec.  

Dogodek pa so z glasbo in plesom obogatili člani Prosvetnega društva Lesce.  

 

»V središču naj bo človek in ne bolezen. Zato bodimo strpni in prijazni. Vzemimo si čas za jasen in enostaven pogovor. Pristopimo počasi in prijazno, dotaknimo se osebe, ne prepričujmo je v nekaj, česar ne dojame.«  

izr. prof. dr. Aleš Kogoj, dr. med., spec. psihiatrije, ustanovitelj Spominčice

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

logo_PlatinumAAA_sl-SI.png
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2