V pričakovanju sv. Miklavža

6. december 2018

Naš stanovalec se spominja: »Na predvečer godu sv. Miklavža, preden smo se otroci odpravili spat, smo po običaju postavili peharje na okensko polico ...«. 

Naš stanovalec se spominja:  

»Na predvečer godu sv. Miklavža, preden smo se otroci odpravili spat, smo po običaju postavili peharje na okensko polico. Naslednje jutro smo nestrpno pokukali vanje, da bi videli, kaj nam je dobri mož prinesel. V preteklosti je Miklavž otrokom nosil dobrote: orehe, jabolka, pa tudi kakšno pecivo – tisto, kar je bilo pri hiši.  

Prvi dobri decembrski mož se je mudil v naši bližini in se oglasil tudi pri nas. Za tiste »ta pridne« so bili zadolženi angelčki, ki so naše stanovalce vpisali v zlato knjigo. Prav tako so imeli veliko dela glasni parkeljni, ki so zelo popestrili naš program. Letos so se odločili, da verige in saje zamenjajo z objemi, ki so jih delili med stanovalci.  

Pisem nismo napisali in tudi pustili jih nismo na okenskih policah, pa vendar smo bili kljub temu deležni darila od sv. Miklavža.  

Prav posebno darilo so tudi letos dobili vsi naši stanovalci. To je naš Bilten, Viharniške niti časa, v katerem vsak izmed stanovalcev in zaposlenih v klobčič doda svojo nit.