Slavnostni zaključek leta

23. 12. 2013

Leto 2013 se počasi približuje koncu. Tako kot se spodobi, smo tudi tokrat, na petkov večer, naredili manjše presenečenje za naše stanovalce. 

Kaj smo tokrat imeli za bregom ? Nekaj posebnega. Nekaj, kar je zadovoljilo vse naše čute… Stanovalcem smo naročili, da se slavnostno oblečejo. Gospodinje so poskrbele, da so bili na mizah praznični pogrinjki.  Na ta večer se nismo zabavali v avli ampak so nastopajoči obiskali stanovalce kar na njihovih skupinah. Počutili smo se tako, kot da bo ravnokar ura odbila polnoč in bomo vstopili v novo leto.

Pred slavnostno večerjo so nas dodobra nasmejale navihane Prgarke iz Zasipa. V pravljico 1001 noči so nas popeljale orientalske plesalke pod vodstvom Tanje Visenjak. Za »ta pravo štimungo » sta poskrbeli Melita Jelen in Marjana Komelj s harmoniko. Prvi takt in že so nas zasrbele pete. Tudi stanovalci na invalidskih vozičkih so z nami rajali. Mlada solo pevka Julija Benet nas je odpeljala v svet znane slovenske popevke. Objemanje in petje  nam je zelo dobro delo. In kako dobro je bilo slišati pesem » Med iskrenimi ljudmi »:

… med iskrenimi ljudmi so preproste vse reči - kot jasen dan. Naj se z dnevom jutrišnjim med iskrenimi ljudmi zbudim…