Pa smo skoraj tam - Novo leto 2021

4. 1. 2021

Novo leto, novo upanje, nove želje, nov list in nova zgodba.

V Viharniku je bilo v zraku čutiti nekakšno pričakovanje. Pogled na skupine je bil čudovit. Okrašene mize in pražnje oblečeni stanovalci, ki so klepetali skupaj z zaposlenimi. 

Naenkrat je bilo zaslišati nekakšen ropot. Vstopila je nam že zelo poznana gospa Zofka, ki je tokrat imela vlogo povezovalke programa. Na svoj hudomušen način je nagovorila vse navzoče in uživala v pozornosti, ki ji je bila izkazana s strani gospodov. 

V Viharniku smo navajeni, da dobre zabave ni brez dobrega harmonikarja. Zato smo bili izredno veseli obiska najboljšega harmonikarja daleč naokoli, Hanzija iz sosednje Avstrije, ki nas je dvignil na noge. Ker se vsi zavedamo pomembnosti medgeneracijskega druženja, je naš program popestrila tudi mala Pikica iz vrtca Kranjska Gora. S svojo sramežljivostjo nam je ogrela naša srca. Zatem je vstopila črna lepotica, ki se je skrivala za skrivnostno tančico. Zofka ni mogla skriti svojega ljubosumja, ampak je kljub temu stisnila zobe in profesionalno najavila skrivnostno Fatimo, ki je pripotovala iz daljne Arabije. Fatima je z izklesanim trebuhom, finimi gibi in globokimi očmi ustvarila pravo pravljico Orienta. 

Vsi smo se strinjali, da upamo, da nam bo leto 2021 bolj naklonjeno. Zato ni bilo presenečenje, da je k nam prišla najbolj priznana vedeževalka Marica iz Spodnjih Gorij. S seboj je imela vse svoje rekvizite, karte, kavno usedlino in fižol, ki je kasneje romal v lonec. Marica nam je napovedala lepše leto, z veliko druženj v naši avli, dva piknika in veliko objemanja. Seveda smo se odločili, da ji bomo verjeli na besedo, čeprav sama pravi, da je verjetnost njenega preroštva le 7-odstotna.

Ko se je program zaključil, so se pogasnile luči. Moramo priznati, da Zofi ni ravno od muh in je ustvarila pravi silvestrski večer s pričakovanjem polnoči. Ko smo tako odštevali, je Pikica izza ovinka pripeljala torto s pravim ognjemetom. Ob goreči svečki je Zofka zaželela vse prisotnim vse najlepše v prihajajočem letu. Njena želja je bila predvsem, da si v vsakem trenutku podamo roke, stopimo skupaj in ne glede na to, kako nam je včasih hudo, zapojemo pesem Za prijatelje.

V naši hiši smo se tako na hudomušen, vesel in na zelo iskren ter pristen način poslovili od leta 2020.

Ne smemo pa pozabiti napisati, kdo so prebivalci te hiše. To so ljudje, ki dajejo toplino, srčnost in predvsem zgodbo. Brez njih ne bi bilo doma, ampak bi ostale samo puste stene s streho. Samo zaradi njih so v njihov svet vstopili namišljeni igralci, ki so pokazali, da je zelo pomembno znati obuditi otroka v sebi. Da prebivalci te hiše mirno spijo, pa iz dneva v dan poskrbijo na videz mali igralci, katerim veličino daje njihovo veliko srce in pripravljenost pomagati. 

Za okusno večerjo in še slajšo torto so se potrudili naši zaposleni v kuhinji.

Dragi svojci, hvala, ker ste nas spremljali skozi celo leto. Skupaj smo zbirali želje, ki smo jih konec leta združili v samo eno. Ker je ta tako močna, si upamo trditi, da se nam bo zagotovo uresničila.

Srečno in zdravo novo leto 2021!

Kolektiv Viharnika