Mednarodni dan starejših v domu Viharnik

1. 10. 2020

Mednarodni dan starejših se po svetu obeležuje že od leta 1990. Generalna skupščina Združenih narodov je razglasila 1. oktober za mednarodni dan starejših z namenom opozoriti na odnos do starejših in na njihov položaj v družbi. Ta dan je priložnost, da se za trenutek ustavimo in razmislimo o starejšem prebivalstvu. Z izrazom »starejši« poimenujemo osebe, ki so že dopolnile 65 let.

Psiholog Vid Pečjak poudarja velik pomen dela za starejšega človeka. Če je starejši zaposlen, je motiviran in se počuti koristnega. V Viharniku se trudimo, da vsakega stanovalca obravnavamo individualno in zanj poiščemo aktivnost, ki mu polepša vsakdan. Želimo si, da bi se stanovalci kljub starosti dobro počutili in bili aktivni. Predvsem pa, da ne bi izgubili občutka potrebnosti in pripadnosti. Zavedamo se, da s kakovostnim življenjem ohranjajo naši stanovalci svojo samostojnost. Letošnji mednarodni dan starejših je posvečen zdravju starejših

Brez starejše generacije ne bi bilo temeljev, ki so jih postavili, ne kulturne dediščine in tudi praznovanja današnjega dne ne. Naj bo mednarodni dan starejših priložnost, da starejši generaciji povemo kako dragoceni so za nas ter se jim zahvalimo za vse nasvete in modrosti, ki jih delijo z nami.

Dejstvo je, da nekateri od naših stanovalcev zelo dobro skrivajo svoja leta. Njihova energija in pozitivizem, nam mlajšim daje upanje, da so leta po 65. lahko zelo lepa.

Koliko energije premorejo naši stanovalci, ko gospod Božo Kramar raztegne svoj meh, si oglejte v naših viharniških ujetih trenutkih.

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

Družini prijazno podjetje - polni certifikat
AAA Boniteta odličnosti 2018
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2