Marnjanje pr’ kofet v Viharniku

9. 9. 2020

V Viharniku, kljub vsem ukrepom, vedno poskrbimo za veliko mero židane volje.

Med našimi stanovalci so tudi taki, ki zaposlene učijo, da je starost lahko zelo lepa. Gospod Evgen je eden izmed njih. Med tem, ko nekateri berejo časopis, gospod Evgen veselo brska po spletu in je glavni junak Facebooka. Tokrat se je lotil pisanja igre. Napisal je komedijo z naslovom »Marnjanje pr' kofet«.

Zgodba je šla tako nekako. Vse se odvija v domu starejših Viharnik, kjer Julči, uglajena dama, klepeta z najbolj poznano vaško klepetuljo, Zofi. Ta najraje govori o tem, kako je njen mož Francelj »zbrisal z eno mlado kozo«. Vendar je Zofi iz pravega testa in je s prodajo hiše ukanila moža in njegovo ljubico. Pobrala je šila in kopita in se preselila v Viharnik. Pove tudi, da je imel njen bivši mož že pred šestimi leti Korona virus. Ta pa ni prišel s Kitajske, ampak iz Korone »špil housa« v Kranjski Gori. Franci je Zofki nakopal dolga za šest tisoč evrov. Njun klepet je zmotil novi stanovalec, ki je prišel naravnost s Škotske. Julči in Zofi sta bili v trenutku očarani nad njegovim naglasom. Zofi je v trenutku prevzela radovednost. Zanimalo jo je kaj gospod Mc Benjamin skriva pod kiltom. Ker je prišlo do nesporazuma v komunikaciji, je celotno situacijo rešila natakarica Špela.

Zelo smo ponosni na našega stanovalca Evgena, ki je kljub svoji starosti še vedno sposoben tolikšne mere humorja. Zaposleni smo v svojih vlogah neizmerno uživali. Zofi se je dobesedno prelevila v stanovalko in še nekaj časa »vandrala« po hiši.

Po končani igri je gospod Evgen napisal: »Bogovi so nam bili naklonjeni. Dan je bil brez oblačka, ravno pravšnji za piknik. Bilo za jest in za pit, še pivo smo imeli, brez alkota.

Sledil je glavni dogodek, za nekatere je bila smešnica, Marnje, Opravljanje pri kavici.

Zabavali so nas, natikarica Špela – Sanja, stanovalka Julči – Ula, novinca v domu, Škot – Mc Benjamin in naša Zofi – Elvisa. To je parodija na virus Corone, in igralnice Korone za Pišnico v Kranjski Gori.

Odigrali so super, zlasti Zofi je bila tako kot zmeraj, nenadomestljiva.

Skeč sem napisal in režiral jaz. Moram reči, da smo se odločili za predstavo ta ponedeljek, se pravi dva dni smo imeli časa. Skeč je bil napisan pred epidemijo, ampak je bil še vedno aktualen.

Veselimo se že naslednjega druženja, do takrat bo pa že kaj novega napisanega. Še enkrat hvala. Bilo je lepo.«

Kako živahno je bilo na našem pikniku, si poglejte v viharniških ujetih utrinkih.

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

Družini prijazno podjetje - polni certifikat
AAA Boniteta odličnosti 2018
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2