7. obletnica doma Viharnik

4. april 2019

Pred sedmimi leti so se v viharniško knjigo zapisale prve črke. Od uvoda naprej je naša zgodba sestavljena iz slogana »Kjer korenine preteklosti, čuvajo dostojanstvo prihodnosti.«

Tudi letos smo obletnico praznovali v naši avli. V ljudskem izročilu že dolgo velja, da je smeh pol zdravja. Smeh ne vpliva le na naše telo, temveč tudi na našo dušo. Nasmeh odpre vsa vrata, vrata do duše in do srca. Vaški opravljivki Mina in Franca, ki sta prinesli sveže novice iz naše doline, sta narisali nasmehe prav na vsak obraz. Našo prireditev so z dodatnim humorjem začinile igralke Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic. Predstavile so nam delček iz predstave Najlepše, najboljše in najbolj slečene.  

Med našimi zidovi je velikokrat  slišati odmev pesmi. Zato nam je v velik ponos, da se je predstavil tudi naš pevski zbor Viharnik, ki ga vodi ga. Darinka Tarman. Da so bile gospe brezhibno urejene, je poskrbela fizoterapevtka Danica.   

Najraje pa vidimo, ko lahko ob pesmi tudi zaplešemo. S svojo mladostjo in hkrati zrelostjo nas je prevzela glasbena skupina GAJST'N BAND. Trije mladi fantje ustvarjajo glasbo, ki povezuje generacije. Da pa hitro stopi v pete tako mlajših kot starejših, smo se prepričali tudi sami. Sami pravijo, da se ne bojijo novih izzivov in so kljub mladim letom že precej časa v svetu glasbe. Krasijo jih igranje v živo ter ubrano večglasno petje. Glasba je njihovo veselje, kar se čuti tudi v energiji, ki jo izžarevajo na vsakem koraku. Povezuje jih ljubezen do glasbe, veselje do dela in veliko prijateljstvo. Fantje prihajajo z zgornje Gorenjske – Mojstrane in Lesc. Gajst'n Band sestavljajo Domen Mirtič Dolenec, Vid Grašič in Primož Mirtič Dolenec.   

Naša sedma obletnica je bila obarvana z barvami smeha, glasbe in plesa. Omenili smo naše zaposlene, ki so bili na dan otvoritve v službi. To so Mojca, Nevenka, Mirjana, Mateja in Nataša. Dan pred otvoritvijo pa sta še zadnje stvari pripravili Zdenka in Mojca.  

Kot vsaka rojstnodnevna zabava je tudi na tokratni pečat pustila rojstnodnevna torta. V prvi kos torte sta zarezali naša zaposlena Zdenka in direktorica.   

Med nami so se spletle posebne vezi. Z željo, da ostanejo trdne in da se zasidrajo v srca vseh nas, jih bomo z vsem spoštovanjem in z veliko mero ljubezni gojili tudi v prihodnje. Naša "viharniška hiša" je toplo zavetje in varen pristan. Dom, v katerem se preteklost obuja preko lepih spominov in kraj, kjer je pogled na prihodnost brezskrben. Dom, kjer korenine preteklosti, čuvajo dostojanstvo prihodnosti.  

VSE NAJBOLJŠE DOM VIHARNIK, VSE NAJBOLJŠE VAM, NAŠI DRAGI STANOVALCI. Veseli smo, da ste del nas.