40 let soočanj s Himalajo

7. februar 2019

Obiskal nas je vrhunski alpinist,gorski reševalec in vodnik, športni pedagog, pisatelj in Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov, Viki Grošelj.

Mnogi sanjamo o tem, da bi osvojili vrh našega Triglava. Ko se povzpnemo na vrh, občutimo neprecenljivo zmagoslavje. Želja po biti na najvišji točki v Sloveniji, je triglavsko pot spremenila v romarsko.     

Ali lahko kaj takega rečemo za Mount Everest v Himalaji? Le kdo ne bi stal na najvišji točki na svetu? Ampak ni tako zelo veliko takih, ki se dejansko odpravijo tja.    

Nam je to sicer uspelo. Pa ne prav zares, ampak skozi besedo in sliko. Obiskal nas je vrhunski alpinist,gorski reševalec in vodnik, športni pedagog, pisatelj in Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov, Viki Grošelj. Ena ura nam je zelo hitro minila, saj je gospod Grošelj pripovedoval o svojih podvigih, pogumu, želji, strahu in soočanju s smrtjo soplezalcev.   

Ob koncu predavanja so naši stanovalci imeli možnost pogledati in kupiti knjige, v katerih gospod Grošelj opisuje svoje zgodbe.