1. oktober - Mednarodni dan starejših

1. 10. 2019

Psiholog Vid Pečjak poudarja velik pomen dela za starejšega človeka. Če je starejši zaposlen, je motiviran in se počuti koristnega. Trudimo se, da vsakega stanovalca obravnavamo individualno in zanj poiščemo aktivnost, ki mu polepša vsakdan. Želimo si, da bi se stanovalci kljub starosti, bolezni dobro počutili in bili aktivni. Predvsem pa, da ne bi izgubili občutka potrebnosti in pripadnosti. Zavedamo se, da s kakovostnim življenjem ohranjajo naši stanovalci svojo samostojnost. Z vključevanjem v aktivnosti in dogodke, ki jih prirejamo, pa so še socialno in kulturno povezani z zunanjim okoljem.

Mednarodni dan je priložnost, ko našim stanovalcem vsakič sproti povemo, da so dragoceni za nas in se jim zahvalimo za vse nasvete in modrosti, ki jih delijo z nami.

Da so bili ta dan stanovalci aktivni, je poskrbela skupina Gajstn Band.

Priznati pa moramo, da nekateri od naših stanovalcev zelo dobro skrivajo svoja leta. Po ogledu fotografij boste tudi vi začutili njihovo energijo in pozitivizem. Vse to pa daje nam mlajšim upanje, da je jesen življenja lahko zelo lepa.