Obvestilo

Spoštovani!

Stvari, ki jih prinašate stanovalcem doma Viharnik, z današnjim dnem, 28. 5. 2020, ne bodo več v karanteni. Svojce stanovalcev doma Viharnik prosimo, da so pazljivi in stanovalcem prinesejo čiste stvari, ki naj bodo v vrečki oziroma zavoju. Kljub temu je potrebno upoštevati nekatere previdnostne ukrepe, ki veljajo za živila, predmete, pripomočke, perilo. S seznamom previdnostnih ukrepov, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) za socialno varstvene zavode, se lahko seznanite na tej povezavi.

Skladno z navodilom MDDSZ in odlokom o preklicu nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) je, z dnem 1. 6. 2020, omogočeno prosto gibanje za stanovalce doma Viharnik, ki ni več vezano le na park doma Viharnik. Prosto gibanje velja za stanovalce, pri katerih ni suma na okužbo s COVID-19 in so samostojni in mobilni ter razumejo navodila o preprečevanju in obvladovanju okužb.

Predhodno smo stanovalce poučili o uporabi maske in ostalih ukrepih za preprečevanje okužbe s COVID-19 (socialna distanca, umivanje in razkuževanje rok, higiena kašlja, ne dotikanje oči, nosu in ust).

Obiski svojcev  do nadaljnjega potekajo po ustaljenem režimu in po predhodni najavi. Ob obisku pa je mogoče koristiti storitve domskega bifeja.

Stanovalci lahko za nujne opravke, ob upoštevanju vseh že navedenih ukrepov, zapustijo dom za krajši čas. Za odhode v domače okolje ali za dalj časa trajajoče odhode se bomo individualno dogovarjali.

Zavedati se moramo, da odgovornost za preprečitev okužbe s COVID-19 nosimo vsi, tako zaposleni kot stanovalci in svojci.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpljenje.

 

                                                                Karmen Romih, direktorica