Obisk državnega sekretarja v domu Viharnik

Državni sekretar Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti gospod Cveto Uršič je v nedeljo, 17. 1. 2021, obiskal dom Viharnik, kjer ga je sprejela direktorica doma Karmen Romih, mag. zdr. neg., in se seznanil z razmerami v domu. 

Direktorica doma je predstavila potek okužb s COVID-19, s katerimi se je dom prvič srečal konec meseca oktobra, vrhunec je bil dosežen sredi novembra, od sredine decembra dalje pa praktično ni bilo več okuženih stanovalcev. Direktorica je poudarila, da pri zajezitvi okužb ne bi bili tako uspešni brez prizadevanj vseh sodelavcev ter podpore lastnika doma in pristojnih ministrstev, ki so pomagala z namestitvijo prvih stanovalcev z okužbo v Topolšici. V sodelovanju s koordinatorji so bile v domu uspešno vzpostavljene rdeča in sive cone, za zaposlene so bila izvedena izobraževanja o ukrepih za preprečevanje prenosa okužbe, o pravilni uporabi osebne varovalne opreme, razkuževanju. Prizadevanja vodstva so bila usmerjena v takojšnje cepljenje stanovalcev in zaposlenih. Ponovno so omogočeni obiski stanovalcev, z upoštevanjem vseh ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe.

Državni sekretar Cveto Uršič je potrdil, da se dom Viharnik uspešno spopada z okužbami. »Dom je novejši, ima nekaj manj kot 140 stanovalcev in praktično vsi stanovalci, ki niso preboleli COVID-19, so se cepili.« Gospod Cveto Uršič se je stanovalcem iskreno zahvalil, ker so se odločili za cepljenje in s tem zaščitili sebe in druge. 

Zaključek obiska je strnil z besedami: »Iskrena zahvala gre tudi direktorici in zaposlenim. Skoraj šest desetin vseh zaposlenih je že cepljenih ali pa so bolezen preboleli. Imate dobre prostore, mlad, strokovno usposobljen kader, mogoče se zato nekoliko lažje spoprijemate z okužbami, vendar bi bilo lahko brez prizadevanj vodstva, brez dobre organizacije dela število okužb večje. Hvala, da že spodbujate nove vselitve, kajti potrebe po nastanitvah v domovih so velike.«

Posnetek obiska državnega sekretarja v domu Viharnik si lahko ogledate tukaj.

Gorenjski glas
 

Comett domovi d.o.o.

Dom Viharnik
Čičare 14
4280 Kranjska Gora
(04) 583 77 00
tajnistvo@dom-viharnik.si
dom-viharnik.si

Uradni podatki

Dom Viharnik
Kranjska Gora
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI56 0700 0000 1181 744 (Gorenjska banka d.d.)

IBAN: ()

IBAN: 345 (fhh)

Družini prijazno podjetje - polni certifikat
logo_PlatinumAAA_sl-SI.png
Podelitev certifikata kakovosti ISO 9001 2